Vampyrer i spel

vampyr

Vampyrer är en av de mystiska varelser som tillsammans med Zombies fått mest uppmärksamhet det senaste årtiondet. Nedan följer en lista på några av de bästa spelen där vampyrer tar en stor roll i spelets story och gameplay.

Elders Scrolls

Vampyrer har funnits i alla The Elder Scrolls spelen ända sedan det första The Elder Scrolls: Arena. Det är dock först i Daggerfall som man själv kan bli en genom att bli infekterad med sjukdomen Porphyric Hemophilia. När man blivit en vampyr i spelen så får man möjligheten att ansluta sig till en av flera olika faktioner.

Störst uppmärksamhet har vampyrer fått i tillägget Dawnguard till det semaste spelet Skyrim. Där får man en möjlighet att spela som både vampyr eller vampyrjägare beroende på vad man gör för val i spelet.

Dracula

Slotsspelet Dracula lyckas med något väldigt unikt, att göra ett slotsspel lika skrämmande och obehagligt som det är förväntansfullt spännande. Vid vinst så skriker Dracula till, desto större vinst desto högre skriker han. En storvinst gör alltså att man hoppar ur stolen av mer än bara glädje! Under spelets gång kan han dessutom förvandla sig till fladdermöss och flyga över spelbanan för att förvandla ett stort kluster av symboler till en och samma typ. Spelet finns hos olika casinon som du kan leta upp på denna sidan.

The Sims

Även om spelet The Sims inte är det första spelet man tänker på när man hör ordet vampyr så väljer vi att lägga till det i listan som ett roligt alternativ. Inga av grundspelen i serien innehåller vampyrer men med tilläggen Nightlife i tvåan och Late Night samt Supernatural i trean kan man förvandla sina karaktärer till de odöda monstren. De måste sedan leva sina liv och undvika solljus precis som “riktiga” vampyrer!

 

rnn.yqe.