Det digitala kortspelet Hearthstone

computer_194891015

Hearthstone: Heroes of Warcraft är ett gratis datorspel som är utvecklat av spelföretaget Blizzard Entertainment som har utvecklat det kända MMORPG:et World of Warcraft som Hearthstone är baserat på. Spelet är på många sätt väldigt likt det populära kortspelet MTG (Magic The Gathering). I texten nedan så kan du bland annat läsa om vad Hearthstone är för sorts spel och hur det fungerar.

Hearthstone är ett av de mest populära gratisspelen som spelas idag och har över 50 miljoner spelare. En av de saker som gjort att Hearthstone har blivit så populärt och har fått ett sådant enormt följe av fans är att spelet är helt gratis att ladda ned och spela. Hearthstone följer en så kallad free-to-play affärsmodell vilket erbjuder spelet gratis men gör så att man kan låsa upp små saker inom spelet för riktiga pengar.

Det som gör Hearthstone så unikt är att det fungerar som ett vanligt kort brädspel fast allting är digitalt vilket tillåter spelutvecklarna att göra saker som man inte hade kunnat göra i vanliga kortspel. Ett exempel på detta är att man inte behöver blanda sin kortlek eller liknande då spelet gör detta åt dig. Det finns också en massa slumpbaserade effekter som enbart går att göra i ett digitalt kortspel.

rnn.yqe.