Valve Corporation

Det finns många utvecklare och leverantörer av datorspel idag, och det är en marknad som fullkomligt bubblar av nykomlingar såväl som äldre aktörer, och detta medför förstås en hård konkurrens. Trots denna har Valv Corporation lyckats stanna på marknaden ett bra tag nu. Man slog upp dörrarna till sin verksamhet 1996 i USA. Det startades av Mike Harrington och Gabe Newell, två hängivna spelfantaster, som med Valve Corporation definitivt har gjort sitt livsverk till verklighet.

De har med Valve Corporation skapat ett spelföretag som håller de högkvalitativa spelen levande, med kontinuerlig utveckling och innovation. Det är alltså alltid kul att få se vad detta företag hittar på när det kommer till spelutveckling, och det är alltid något som känns spännande som kommer från denna tillverkare.

Produkter

De har också utvecklat distributionsmjukvaran Steam. Valve har också kommit med produkten Steambox, som är som en blandning av PC och konsol för spel. Detta är bara några av de innovationer i spelvärlden som Valve har kommit med, och de är på så vis en viktig aktör i utvecklingen av framtidens spel.

Bland de spel som de har utvecklat finns Half-Life, Counter-Strike, Day of Defeat, Portal, Left 4 Dead och Portal. De har på så sätt många av de absolut populäraste datorspelen på marknaden. Detta gör dem till ett av de största spelföretagen världen över, och de har en omsättning på 2,5 miljarder dollar. Vi får se vad framtiden har att bjuda på när det kommer till Valves produktion. Förhoppningsvis fortsätter de att glänsa som de har gjort ända sedan starten 1996, och på så sätt får vi ta del av fantastisk mjukvara och nya spel.

rnn.yqe.