Xbox

Xbox var den första spelkonsolen producerad av Microsoft i samarbete med processortillverkaren Intel. Dess huvudsakliga karaktär var Intel processorn Pentium III. Konsolen hade också en DVD-läsare, en intern hårddisk, en Ethernet-port samt fyra anslutningar för spelkontroller. Xbox arkitektur är baserad i samma x86 precis som PC, detta har medfört att utvecklarna har kunnat erbjuda en rad spel för PC även för denna konsol.

Xbox 360

Efter lanseringen började Microsoft nästan genast arbeta med utvecklingen av uppföljaren till den första Xbox-konsolen. Detta gjordes med hjälp av en helt annan arkitektur. I slutet av 2005 presenterades Xbox 360 som efterträdaren till Xbox. Under 2008 tar Microsoft bort konsolen Xbox från marknaden för att helt ägna sig åt försäljningen av Xbox 360. Enligt de officiella uppgifterna såldes 24 miljoner av denna spelkonsol.

Xbox One

Xbox One är den tredje stationära spelkonsolen från Microsoft. Den tillhör den åttonde generationen av konsoler. Denna konsol presenterades av Microsoft den 21 maj 2013. Den efterträder Xbox 360 och konkurrerar just nu med PlayStation 4 (PS4) och Wii U. Dess försäljning tog sin början den 22 november 2013. Dess integrerade GPU är baserad på AMD teknologi och är jämförbar med HD 7790, ungefär 10 gånger kraftigare än dess föregångare Xbox 360.

rnn.yqe.