Spelstrategi

Strategispel har vuxit något enormt de senaste åren och slår nu många traditionella sporter och tävlingar i priserna de betalar ut. Vilka är då några av de vanligaste och största vinnande strategierna i de vanligaste spelen?

Dota 2

I Dota 2 spelar två grupper spelare mot varandra med målet att slå ner varandras “huvudbas”. För att göra detta måste de dock slå ner motståndarens vakttorn och “creeps” innan samt vakta sig från det andra laget som gör samma sak. Genom att göra allt detta samlar man dessutom erfarenhet och pengar med vilka man kan uppgradera sin karaktärs utrustning och egenskaper.Varje spelare får i början av spelet välja en hjälte som de sedan får spela som, då varje hjälte har unika egenskaper behöver det också ha unika strategier. Detta gör DOTA 2 och andra liknande så kallade MOBA spel väldigt svåra att sätta ner till en enda strategi.

Poker

spel onlineEtt klassiskt kortspel som sedan internets skapelse har fått ett starkt fäste online. Detta har också gjort det betydligt viktigare med konkret strategi och kunskap. När man spelar öga mot öga så finns det mycket mer möjligheter och svårigheter när man bluffar, online ser man bara hur du spelar.I grundläggande pokerstrategi handlar det främst om att granska sannolikheten för två saker. Dels sin egen och andras händer nu och framöver och sedan om “pottoddset” är i din favör. Läs lite djupare vad det betyder på poker.se’s sida om just pokerstrategi. Där finns det bra information om grundtänket man behöver.

Starcraft

Detta är spelet som mer eller mindre är förknippat med och har på många sätt definierat moderna strategispel. Spelet har tre olika raser som man kan spela som, alla fungerar på väldigt olika sätt. Den överlägset mest kända strategin i spelet är kallad “zerg rush”. Zerg är en av raserna i spelet och har förmågan att bygga upp baser och trupper väldigt väldigt snabbt. Detta ger dom möjligheten att snabbt attackera i stora nummer innan motståndaren har hunnit bygga upp sitt eget försvar. Detta är en av de mest kända strategierna i spelvärlden och till och med Google har svarat på det genom att gömma ett påskägg om man söker på det.

Hearthstone

Hearthston är ett konstsamlingsspel är man ta rollen av en av nio karaktärer från spelföretaget Blizzards speluniversum Warcraft., och bygger upp en lek på 30 kort bestående av soldater och besvärjelser som man sedan använder för att få ned sin motståndares liv till noll. När man väljer ut de kort man vill använda får man välja mellan kort som är specifika för den karaktär man valt och “neutrala” kort som är tillgängliga för alla. Som spelet växer har strategier både dykt upp och försvunnit. En utav de mer gimmickbaserade strategierna är den man kallar för “Milling”, som på svenska blir fräsning. Denna strategi går ut på att tvinga upp så mycket kort på motståndarens hand som möjligt, då varje spelare endast får ha 10 kort på handen blir varje kort man drar över det omedelbart bortkastat. Men ännu värre blir det när korten tar slut, man drar ett kort i början av sin tur men finns det inga kort att dra tar man istället skada. Första kortet gör ett i skada, andra gör två osv. Strategin kan vara svår att utföra och den fungerar inte lika bra mot en spelare som mest använder billiga kort.

Jerrod Stroman