PlayStation

Playstation är en stationär 32-bits spelkonsol. Den presenterades av Sony Computer Entertainment i Japan i början av december 1994. Spelkonsolen var pionjär genom användandet av CD-Rom som lagringsutrymme för sina spel, utan att behöva använda sig av de vanliga spelkassetterna som var vanliga på den tiden. Playstation var dock inte först ut med CD-Rom, Amiga CD32 hade redan hade gjort det.

PlayStation 2

Playstation 2, allmänt kallad PS2, är den andra konsolen producerad av Sony, tillverkad för att ersätta Playstation på marknaden. Denna lanserades i Japan i början av mars 2000 för att några månader senare nå resten av världen. Den upphörde att konstrueras i januari 2013. Det sista spelet för konsolen var Pro Evolution Soccer 2014. PS2 blev den historiskt sett mest sålda spelkonsolen någonsin, med 157 68 miljoner sålda enheter.

PlayStation 3

Playstation 3, officiellt förkortad till PS3, är den tredje i raden av Sony-producerade spelkonsoler. Den tillhörde den sjunde generationen av videokonsoler och dess konkurrenter på marknaden var Xbox 360 och Wii.

PlayStation 4

PlayStation 4, känd som PS4, är den fjärde spelkonsolen av Sony. Denna konsol tillhör den åttonde generationen av konsoler. Den annonserades officiellt i februari 2013 under PlayStation Meeting 2013 men dess design blev inte presenterad förrän i juni samma år på E3 2013. PS4 efterträder PS3 och konkurrerar just nu på marknaden med Xbox One och Wii U.

rnn.yqe.