Minecraft

Minecraft är ett oberoende konstruktionsspel, typ “öppen värld” eller sandlåda som skapades av svensken Markus “Notch” Persson och som sedan vidareutvecklades av hans företag, Mojang. Det släpptes offentligt för första gången i dess alfaversion under maj månad 2009, efter diverse ändringar släpptes den fullständiga versionen i november 2011.

För olika system

En månad före utgivningen av den fullständiga versionen, i oktober 2011, släpptes en version för Android, senare i november samma år släpptes även iOS-versionen. I maj år 2012 släpptes en version av spelet för Xbox 360, Xbox Live Arcade och PS3. Alla versioner av Minecraft för ständiga uppdateringar sedan lanseringen. För närvarande har det sålts över 54 miljoner copies. September år 2014 köptes Minecraft av Microsoft för ett belopp av 2.500 miljoner dollar, denna händelse orsakade Markus Perssons avgång.

Variation

I Minecraft kan spelarna bygga fria konstruktioner med hjälp av kuber som har tredimensionella strukturer, spelarna kan även utforska omgivningen och samla olika resurser de kan komma att behöva. Spelarna kan dessutom göra egna objekt med olika verktyg, slåss mot olika varelser (som kallas mobs på engelska) eller mot andra spelare. I sin kommersiella lansering hade spelet två lägen: överlevnad, där spelarna måste tillhandahålla diverse tillgångar för att behålla sin hälsa och hunger; och kreativ, där spelarna har tillgång till alla resurser i spelet, de kan flyga och behöver inte behålla sin hälsa och hunger.

rnn.yqe.