Call of Duty online

Spelet Call of Duty Online är även känt som CoD online eller endast COD:OL. Utgivaren Activision meddelade runt februari 2011 att spelet hade varit under utveckling i nästan två år. CoD Online kan bara spelas i Kina, det är utvecklat av Tencent som är ett företag med ett nätverk av sociala medier, samt stor utvecklare, Massively Multiplayer Online-spel i Kina och Shanghai.

Förlorad tvist

Sedan Activision förlorade en rättslig tvist om rätten att publicera videospel för konsoler som Xbox 360, PS3 och Wii i Kina är spelet ett exklusivt spel som endast finns tillgängligt för PC, nu när just i denna region av världen datorerna utgör de mest använda spelkonsolerna.

Flera element

COD:OL har element av de fyra olika spelen i Call of Duties huvudserie: Call of Duty 4: Modern Warfare, Call of Duty: Modern Warfare 2, Call of Duty: Modern Warfare 3 och Call of Duty: Black Ops, både som multiplayer och Campaign Mode. Onlineversionen återanvänder de flesta kartor, uppdrag, vapen, trollformler, dialoger, tillbehör och texturer som finns i huvudserien. Genom detta har en helt ny kampanj skapats som under perioden 2013 till 2016 tar tillbaka Task Force 141, som fanns i Call of Duty 4 och Modern Warfare 2.

Jerrod Stroman